A fost o data… ca nicio data

3 iunie 2009, “Conacul dintre vii”, jud. Prahova

Conceptul “Grija pentru oaspete, respect pentru natura” a atras atentia asupra casei boieresti situate la capatul drumeagului cu ciresi, la adapostul viilor nesfarsite din zona Prahovei, refacuta si transformata intr-un loc inedit de popas pentru calatorul modern.

Conacul dintre Vii este locul in care sa redescoperi… albastrul si verdele!

Conacul dintre Vii a fost locul in care oaspetii Optimed au descoperit si o noua lentila de contact pentru corectia prezbiopieiAir Optix® Aqua Multifocal. Prezentarea reprezentantului CIBA Visiondl. Helmer Schweizer a fost urmata de o parte practica in care unii participanti au putut sa probeze alternativa la ochelarii multifocali si sa-i descopere atu-urile. Intre cele mai importante: vedere superioara la toate distantele (comparativ cu alte lentile multifocale din silicon hidrogel) in situatii obisnuite de viata: lucrul la computer, vizionare la televizior, condus pe timp de zi si pe timp de noapte. Si, poate, cea mai asteptata inovatie de catre pacienti: confort sporit! Posibilitatea portului extins pana la 6 nopti continuu confirma acest lucru.

Asa cum au promis, gazdele n-au dezamagit in privinta bucatelor 100% naturale, “tainuind retetele maicutelor de la manastirea din apropiere” si a carafelor cu “vin strasnic” prahovean din podgoriile din jurul targului Urlatilor. Sub firul cu maiestrie si rafinament impletit de sommelierul Sergiu Nedelea, Feteasca Alba si cea Neagra si-au dezvaluit rand pe rand toate secretele senzoriale, in povestile lor de la mireasma imbatatoare a florii de vie, la boabele plesnind de arome in bataia soarelui si pana la savoarea fiecarei picaturi.

In apropiere, printre “viile nesfarsite”, Conacul Bellu – monument de arhitectura populara din sec. al XIX-lea, actualmente muzeu, incita vizitatorii si cu povestea unei frumoase frantuzoaice al carei spirit se spune ca inca bantuie splendidul loc, iar la cateva sute de metri de oras, Schitul Sfanta Maria-Cricov, cu bisericuta din lemn, in forma de corabie, invita la macar cateva clipe de liniste. Intre tufele de trandafiri galbeni si rosii si ciresii incarcati cu ispite de iunie, invitatii s-au bucurat de albastru si verde, de natura neatinsa si, speram, deprezentari din care n-au lipsit elementele inedite.

Surpriza intalnirii avea sa se devoaleze partial dimineata urmatoare. Invitatii au facut cunostinta cu un personaj care castiga din ce in ce mai multa popularitate si in Romania. Un personaj si o partenera pe masura care promit o poveste memorabila. Deocamdata au lansat doar intriga acesteia: Spune din priviri!