Articol de specialitate: Aparatura medicala a devenit cel mai important criteriu de alegere a unei clinici

Sursa: www.medicalmanager.ro

Aparatura medicală folosită şi timpul de aşteptare pentru a intra la consultaţie sunt primele două criterii de care ţin cont clienţii serviciilor medicale din sistemul privat când aleg o clinică în defavoarea alteia, relevă un studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center.
“Chiar dacă atât bucureştenii, cât şi locuitorii din celelalte mari oraşe ale ţării consideră aparatura medicală ca fiind cel mai important criteriu de alegere a unei clinici medicale private, acesta este un aspect ce nu poate fi evaluat în mod corect de populaţie, fiind mai degrabă legat de imaginea pe care fiecare clinică ori cabinet medical şi spital privat şi-o promovează”, susţine Lăcrămioara-Laura Voinea, managing director la MEDNET Marketing Research Center, într-un comunicat remis miercuri.

Costul serviciilor medicale (pentru bucureşteni), renumele medicilor, a personalului medical (în provincie), precum şi disponibilitatea consultaţiilor sunt, de asemenea, criterii importante în viziunea participanţilor la studiu. Cu toate că distanţele şi traficul ne afectează, poziţia în oraş a clinicii medicale nu este un criteriu primordial în alegerea unui furnizor de servicii medicale private. Ca valoare, piaţa serviciilor medicale private a cunoscut în ultimii şapte ani o evoluţie constantă, creşterea cea mai importantă fiind înregistrată în perioada iunie 2007 – iunie 2008.

Volumul serviciilor medicale private, excluzând abonamentele şi serviciile stomatologice, a atins în Bucureşti 101,7 milioane de euro în primăvara acestui an, adică a fost de aproape şase ori mai mare decât în 2004. Studiul MEDIBUS 2010 a fost realizat prin tehnica intervievării telefonice asistată de calculator, în Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori. Populaţia ţintă a fost constituită din persoanele adulte (18 – 65 ani inclusiv). În realizarea studiului au fost folosite două eşantioane distincte, reprezentative: unul în Bucureşti (800 respondenţi) şi unul în provincie – oraşele cu peste 100.000 locuitori (800 respondenţi), marja de eroare fiind ą3,46%. AGERPRES