Importanţa unei dezinfectări eficiente

ToppingOffHappens_RO_web
Citeşte articolul:

“Importanţa unei dezinfectări eficiente”
– de Gregory W. DeNaeyer, OD., Arena Eye Surgeons, Columbus, OH.

Download fisier .PDF


SUMAR:

În viaţa de zi cu zi, eficienţa în dezinfectare a unei soluţii de întreţinere multifuncţionale poate fi afectată de modul în care aceasta este utilizată dar şi de lentilele de contact cu care ea vine în contact.

Într-un sondaj realizat pe 100 de purtători, peste un sfert din participanţi au declarat că, uneori ocazional şi alteori frecvent, completează cu soluţie proaspătă soluţia deja utilizată din recipient. Nerespectarea instrucţiunilor precum golirea recipientului şi utilizarea, de fiecare dată, de soluţie proaspătă, crează un mediu prielnic dezvoltării microbilor.

Un recent studiu s-a concentrat, în special, pe interacţiunea dintre lentilele de contact şi soluţiile multifuncţionale şi a arătat că anumite lentile de contact absorb treptat conservanţii, fapt care conduce la diminuarea concentraţiei dezinfectanţilor din soluţie şi reduce astfel şi eficienţa acesteia împotriva anumitor microorganisme.

Totuşi, în teste similare, păstrarea lentilelor din silicon hidrogel şi a celor din hidrogel într-o soluţie care conţine un sistem dual de dezinfectare format din polyquaternium-1 (0,001%) şi myristamidopropyl dimethylamine (0,0005%) NU a redus semnificativ nici concentraţia conservanţilor din soluţia utilizată şi nici eficienţa antimicrobiană împotriva contaminării cu microorganisme.

Pentru a oferi purtătorilor o experienţă de succes în utilizarea lentilelor de contact este nevoie de o educaţie continuă şi adecvată privind alegerea unui regim adecvat de întreţinere a lentilelor de contact şi de respectare întocmai a instrucţiunilor de utilizare a soluţiei. Este important să adresaţi purtătorilor întrebări referitoare la regimul de întreţinere pe care-l folosesc; asiguraţi-vă că sunt conştienţi de pericolele pe care reutilizarea soluţiei le implică şi oferiţi-le informaţii referitoare la diferenţele existente între soluţiile multifuncţionale. Recomandarea soluţiei de întreţinere şi motivarea alegerii dumneavoastră precum şi discuţiile despre utilizarea corectă a soluţiei reprezintă primi paşi importanţi în acest sens. Consolidarea acestei discuţii cu instrucţiuni scrise va avea un rol important în utilizarea confortabilă şi de succes a lentilelor de contact.


PRODUS RECOMANDAT:

OFR_300ml
OPTI-FREE® RepleniSH®
Ambalaj: 120ml şi 300ml

Detalii »