Teodora

Am incercat sa ajutam, iar acum va solicitam noi sprijinul pentru Teodora, fetita unei colege.

Orice donatie e binevenita. Nu exista suma prea mica, fiecare e un plus de speranta. Va multumim!

Suma necesara: 5,000 euro
Data: 7 februarie 2010
Cont: RO11RZBR 0000 0600 0625 5725, Raiffeisen Bank
Contact: Nicoleta Anghel (mama), 0744.999.827

Sabina-Teodora. 7 ani.
Dezvoltarea motorie si psihica insa, corespund varstei de 1 an.
Iar asta prin indarjirea parintilor de a nu renunta cand verdictul majoritatii medicilor arunca destinul Teodorei in voia hazardului, considerand-o un “caz pierdut”.

Este un copil la fel de special ca orice alt copil pentru parintii sai. La varste cand alti parinti insa expun – chiar cu un sentiment de satisfactie – nazdravaniile odraslelor, parintii Teodorei se bucura de fiecare mic progres in mobilitate, de mentinerea echilibrului, de rostirea unor cuvinte simple… in ciuda diagnosticului medicilor. Se bucura discret, asa cum sunt traite satisfactiile veritabile.

Prin incurajare si implicarea catorva medici, putini – acei putini care practica meseria din vocatie, dar care fac diferenta – Teodora a sfidat si sfideaza in continuare verdictul de… “leguma” dat la nastere.

E un copil care transmite mult. E de-ajuns sa-i strangi manuta. Neafectata de lumea din jur si de “tarele” ei de toate felurile, Teodora zambeste curat si prietenos tuturor.

La 2 ani, in urma unei investigatii, a fost programata pentru o interventie chirurgicala pe creier, ale carei sanse de reusita comportau riscuri pe masura. Parintii nu s-au simtit pregatiti. Au continuat, in schimb, tratamentele de recuperare. Cu rezultate! Intre ele si vestea de la o clinica din Milano ca Teodora are potential in continuare. Cu tratament de specialitate, potentialul se poate traduce in progrese psihice si motorii.