DAILIES® AquaComfort Plus a furnizat rezultate superioare

DAILIES® AquaComfort Plus sunt lentilele de contact al caror nivel crescut de confort pentru pacient este confirmat atat de specialisti, cat si de purtatori.

Oamenii petrec azi din ce in ce mai mult timp in fata computerului, ecranului tv si adesea in medii cu aer conditionat, ceea ce cauzeaza uscarea ochilor datorita reducerii numarului de clipiri determinate de concentrare. Din acest motiv se recomanda utilizarea de lentile de contact cu nivel crescut de confort, asigurat prin filmul lacrimal stabil.

Grupul de studiu Brian Tighe de la Universitatea Aston (Marea Britanie) a descoperit ca materialul pe baza de polivinil alcool (PVA) elibereaza o parte din continut in filmul lacrimal, contribuind astfel la cresterea confortului ocular.
PVA este utilizat ca si constituent principal a numeroase tipuri de lacrimi artificiale. Cercetarile au indicat cresterea confortului suprafetei oculare odata cu cresterea cantitatii de PVA din compozitia lentilelor de contact.
Aplicand aceste rezultate, CIBA Vision® a dezvoltat noile lentile, DAILIES® AquaComfort Plus care asigura confort imbunatatit suprafetei oculare.

Intr-un alt studiu, publicat de catre Contact Lenses Anterior Eye Journal, au fost examinati 34 de purtatori a diferite tipuri de lentile de contact, criteriile urmarite fiind: confortul ocular, sanatatea ochiului pe termen lung si efectul de lubrifiere al lentilei de contact, dupa 8, 12 si 16 ore de la aplicare.
Materialul lentilelor DAILIES® AquaComfort Plus a furnizat rezultate superioare comparativ cu restul. Volumul si stabilitatea filmului lacrimal inseamna mai mult confort pentru ochi/pacient.

In parteneriat cu trender.ro, Optimed a derulat de curand un proiect in cadrul caruia au fost oferite spre testare lentile DAILIES® AquaComfort Plus unui numar de 30 persoane din diverse orase. Acestea au fost invitate sa evalueze performanta lentilelor din punct de vedere al claritatii vederii, al confortului. Proiectul a fost coordonat de Trender.ro , reprezentatii Optimed avand doar posibilitatea sa raspunda intrebarilor, fara a interactiona direct cu cei implicati. Concluziile, o reconfirmare a convenientei si confortului lentilelor pentru o zi DAILIES® AquaComfort Plus, vor fi publicate pe site-ul www.optimed.ro.
Proiectul a fost derulat cu sprijinul Opticilor: Optimed Medical Bucuresti, Optiplaza (Plusoptic) Braila, Optimed Medical Brasov, Novaoptic Botosani, Opticris City Park Constanta, Plusoptic Galati, Transparenta Iasi, Optiblu Oradea, Optiblu Ploiesti, Optica Optofarm Targu Mures, Optica Zeiss Rodenstock (Milapar) Timisoara.

Sursa informatilor de specialitate: Articolul “Clinical performance of comfort-enhanced daily disposable soft contact lenses”, cu referinte din studii de specialitate, publicat in Revista CLINICAL, 10/12/10 si preluat pe site-ul www.optimed.ro