Alcon lanseaza in Romania noile lentile de contact lunare AIR OPTIX® Plus HydraGlyde®

  • AIR OPTIX® Plus HydraGlyde® completeaza Familia AIR OPTIX®, familia lentilelor de contact lunare din silicon hidrogel, cu transmisibilitate* ridicata la oxigen
  • Este prima si singura lentila de contact cu Matricea de hidratare HydraGlyde® care s-a dovedit ca sustine umectarea1** de lunga durata pe suprafata lentilei
  • Combinand Tehnologia SmartShield a lentilelor AIR OPTIX® cu Matricea de hidratare HydraGlyde® s-a obtinut o lentila de contact care ofera protectie2 remarcabila impotriva depunerilor si o hidratare3 de durata care sustine portul confortabil din ziua 1 pana in ziua 304†

 

1 Mai, 2016 – Alcon, lider mondial in domeniul ingrijirii vederii si divizie a Novartis, lanseaza in Romania noua lentila de contact AIR OPTIX® Plus Hydraglyde®.

Matricea de hidratare HydraGlyde® este o tehnologie unica de hidratare Alcon prezenta in acest moment in solutiile de intretinere premium OPTI-FREE® PureMoist® si AOSEPT® Plus cu HydraGlyde®. Aceasta tehnologie unica de hidratare atrage si retine hidratarea pe suprafata lentilelor de contact moi si este creata special pentru lentilele de contact din silicon hidrogel. Prin adaugarea Matricei de hidratare HydraGlyde® lentilelor de contact AIR OPTIX® s-a demonstrat ca suprafata lentilei se mentine umectata timp indelungat iar lentilele raman hidratate continuu, pe tot parcursul zilei1,3.

Stim de la clientii nostri ca disconfortul si uscaciunea oculara reprezinta cauzele principale de renuntare la portul lentilelor de contact. Tehnologia HydraGlyde® dezvolta o bariera hidrofila care reduce frictiunea si mentine lentila hidratata1 pentru mai mult timp“, afirma George Yao Ph.D., Sef al Departamentului de Cercetare si Dezvoltare din cadrul Alcon Vision Care Franchise. “Adaugarea Matricei unice de hidratare HydraGlyde® lentilelor de contact AIR OPTIX® ofera specialistilor din domeniul ingrijirii vederii o noua optiune pentru pacientii care isi doresc confort4 de durata“.

Suplimentar, lentilele din familia AIR OPTIX® prezinta Tehnologia unica, permanenta SmartShield care mentine umectata1 suprafata lentilei si ofera rezistenta la depozitele2 de lipide pe tot parcursul lunii. Rezultatul acestei combinatii intre Tehnologia SmartShield si Matricea de Hidratare HydraGlyde® este o lentila cu un strat protector, ultra-subtire care actioneaza ca un scut impotriva depunerilor2 iritante si mentine hidratata suprafata lentilei pe tot parcursul zilei1,3**.

 

AIR OPTIX® Plus HydraGlyde® sunt recomandate pentru inlocuire lunara si sunt disponibile intr-o gama extinsa de dioptrii, de la +8.00 la -12.00, astfel:

  • de la +6.00 la -8.00 – pas de 0.25
  • de la +6.00 la +8.00 – pas de 0.50
  • de la -8.00 la -12.00 – pas de 0.50

Descarca materialele de prezentare (.PDF):

             


* Dk/t=138@-3.00D. Alti factori pot influenta sanatatea oculara.
** Comparativ cu lentilele ACUVUE^ OASYS^, PureVision^2, Biofinity^ si AIR OPTIX® AQUA.
† Bazat pe un studiu clinic realizat cu lentilele AIR OPTIX® AQUA, AIR OPTIX® for Astigmatism si AIR OPTIX® AQUA Multifocal
Verificati instructiunile de utilizare privind purtarea in siguranta si sistemul de intretinere.

Referinte
1. Intr-un studiu in vitro, dupa 16 ore, care a masurat nivelul de umidifiere. Alcon , date la dosar, 2015.
2. Nash W, Gabriel M, Mowrey-Mckee M. A comparison of various silicone hydrogel lenses; lipid and protein deposition as a result of daily wear. Optom Vis Sci. 2010;87:E-abstract 105110.
3. Masuratori in vitro ale unghiului de contact la lentilele sferice nepurtate; semnificativ statistic la nivel de 0.05; Alcon data on file, 2009.
4. Eiden SB, Davis R, Bergenske P. Prospective study of lotrafilcon B lenses comparing 2 versus 4 weeks of wear for objective and subjective measures of health, comfort, and vision. Eye & Contact Lens. 2013;39(4):290-294.