Operatie live efectuata de dr. Florian Balta cu OMS 800

In cadrul editiei din acest an a Congresului Societatii Romane de Oftalmologie – desfasurat intre 29 septembrie-2 octombrie la Sinaia, dr. Florian Balta a efectuat o operatie live cu ajutorul microscopului operator OMS-800. Continue reading “Operatie live efectuata de dr. Florian Balta cu OMS 800”

Prezentare OCT 2000

 • Tomografie 2D si 3D de inalta acuratete pentru pol posterior si pol anterior.
 • Camera retiniana color non-midriatica de inalta rezolutie incorporata: 12 megapixeli.
 • Confort maxim pentru pacient: examinare non-invaziva, non-contact, non-midriatic.
 • Functii multiple de analiza a rezultatelor: macula, glaucom si pol anterior.
 • Soft performant de analiza, stocare si administrarea bazei de date pentru pacienti. Interconectare cu softul de administrare generalist Imagenet Ibase.
 • Design moder si compact.

» Detalii

PlusoptiX A09 ‐ pentru controlul oftalmologic preventiv al copiilor

PlusOptix

Aparatul PlusoptiX A09 permite determinarea precoce a deficientele de vedere la copii, inca de la varsta de 6 luni. Testele uzuale de vedere pot fi realizate relativ tarziu (in jurul varstei de 5 ani, cand copilul colaboreaza), iar recunoasterea clara a deficientelor de vedere cu ajutorul lor nu este posibila.

Noutatea este data de:

 • varsta de la care pot fi stabiliti factorii de risc ambliogeni (5‐6 luni)
 • timpul redus de examinare (cateva milisecunde)
 • faptul ca nu necesita atropinizarea sau anestezia generala a copilului.

Daca pana la varsta de 3 ani dezambliopizarea se poate face in cateva luni, pana la 6‐7 ani dureaza ani cu rezultate incerte, iar dupa 8‐9 ani este imposibila.

Diferenta intre valorile dioptrice ale celor 2 ochi reprezinta cea mai frecventa cauza a ambliopiei. PlusoptiX A09 masoara simultan (binocular) in cateva milisecunde refractia ambilor ochi de la o distanta de aproximativ 1 m, oferind valori exacte ale:

 • valorilor dioptrice (sfera, cilindru, ax) ale celor 2 ochi,
 • unghiului de fixatie (strabism),
 • diametrului pupilar (anizocoria poate reprezenta semnul unei suferinte neurologice severe).

Cele mai dese afectiuni ale vederii la varsta copilariei sunt ametropia, strabismul si, in cazuri rare, opacitati vitreene. Cu PlusoptiX A09 ametropia este masurata corect iar asimetria reflexelor corneei, care indica un posibil strabism, este vizibila pe ecran. Astfel poate fi stabilita in mod noninvaziv necesitatea unui control complet la medicul oftalmolog.

Cu PlusoptiX A09 toate aceste valori pot fi masurate rapid, precis si noninvaziv. Aparatul PlusoptiX A09 se adreseaza medicilor oftalmologi preocupati de oftalmo‐pediatrie.

De asemenea exista modelul PlusoptiX S09 (screener) destinat medicilor de familie, generalisti sau pediatri. Conceput dupa aceeasi tehnologie si cu o utilizare extrem de simpla, PlusoptiX S09 efectueaza in mod automat toate determinarile pe care le compara cu valorile normale standard. Astfel PlusoptiX S09 genereaza un certificat pe care este mentionat mesajul “Normal” sau “Control oftalmologic”.

Detalii:
Lucian Mares ‐ Ing. Fizician
0722.281.100
lucian.mares@optimed.ro

http://echipamente-medicale.optimed.ro/docs/Prezentari/AutoRefractometru-Pediatric-PlusOptix.pdf