Operatie live efectuata de dr. Florian Balta cu OMS 800

In cadrul editiei din acest an a Congresului Societatii Romane de Oftalmologie – desfasurat intre 29 septembrie-2 octombrie la Sinaia, dr. Florian Balta a efectuat o operatie live cu ajutorul microscopului operator OMS-800.

Microscopul operator OMS 800

Microscopul operator OMS 800, cu cele trei posibilitati de configurare Standard, Pro, respectiv OFISS,
reprezinta alegerea ideala pentru toate tipurile de interventii chirurgicale oftalmologice, de la cataracta pana la chirurgia vitreo-retiniana complexa.

Prinicipalele caractreristici si avantaje ale microscopului OMS 800 sunt: optica de calitate superioara; vederea stereoscopica; postul 2 coaxial; iluminare uniforma pe intreg campul vizual, inclusiv in periferie; vizualizare prin fanta; mecanismul de focusare dublu motorizat; blocarea electromagnetica; compatibililtate cu sisteme video performante.

Noutatea absoluta a microscopului operator OMS 800 OFFISS (Optical Fiber Free Intravitreal Surgery System) este sistemul ultraperformant de iluminare coaxiala. Acest sistem este o combinatie unica intre iluminarea unui microscop cu angulatie si cea a unui un oftalmoscop indirect, ceea ce duce la eliminarea cu succes a endoiluminarii. Este cunoscut faptul ca endoiluminarea prezinta mai multe dezavantaje, dintre care amintim foto-toxicitatea si blocarea unei maini a chirurgului pe parcursul interventiei chirurgicale. OMS 800 OFFISS este singurul microscop operator care permite chirurgia vitreoretiniana bimanuala.

Intregul control al microscopului este asigurat de pedala cu design unic Topcon a carei configuratie poate fi modificata in functie de preferintele chirurgului.

Acest microscop operator inovator este utilizat cu succes in toata lumea dar si de chirurgi oftalmologi din tara noastra, atat in cadrul spitalelor de stat cat si in clinici private.

Detalii:
Lucian Mares – Ing. Fizician
lucian.mares@optimed.ro
0722/281.100